Pijn

Pijn

Wie heeft er al 2 jaar pijn? Nou, ik dus. Gelukkig gaat het de laatste tijd steeds beter, maar het is er nog steeds en het maakt me onzeker. Gisteren heb ik mezelf geforceerd met sneeuw ruimen, waardoor mijn rug weer is overbelast. Ik heb rsi en een overbelasting triggert weer een zenuwpunt, waardoor spieren gaan verkrampen. Dus met regelmaat gaat er een tramadol in al dan niet in combinatie met paracetamol en cannabisolie.

Los van de pijn is het de onzekerheid welke mijn leven op dit moment bepaald, gaat het nog een keer over, moet ik me inhouden, moet ik me uitdagen, moet ik het negeren, moet ik het aandacht geven.. Ik probeer ondanks de pijn om positief te blijven en in ieder geval te blijven bewegen. Maar hoe ga je bewegen? Normaal sport ik minimaal 3 keer in de week, hoewel het momenteel niet meer is dan 1 keer per week.. gewoon omdat het fucking koud is en ik alleen buiten mag fitnessen. Op zich fijn dat dit door kan gaan, maar met de huidige temperaturen is het gewoon klote.

Om mijn lijf te verzorgen en daardoor de pijn te kunnen aanvaarden, sport ik regelmatig thuis en op het werk met elastieken met verschillende reksterkte en daarnaast doe ik zelf veel rekken en sta ik een paar keer per week met een kleine massagebal tegen de muur aan te dansen om verharding van mijn spieren tegen te gaan. Met name dat laatste ziet er waarschijnlijk heel raar uit als je van buitenaf mijn woonkamer in kijkt.. maar schijt het lijkt allemaal te helpen. Het recept dus: pijnstillers, sporten, massage, rekken, wiet en whisky.. Hopelijk kan ik uiteindelijk die pijnstillers achterwege laten en weer zonder angst voor pijn verder mijn leven oppakken.

Ik ben benieuwd of er therapieën zijn welke rsi effectief kunnen aanpakken, wat ik heb begrepen dusver is van niet. Helaas heb ik ook niet zoveel geld om allerlei therapieën te gaan uitproberen, dus ik probeer me maar te redden met de middelen die ik wel voorhanden heb. Wellicht win ik ook een grote prijs in de loterij of is er iemand die zomaar een groot bedrag op mijn rekening wil storten… hmmm misschien maar eens uitzoeken hoe ik een doneerknop op deze site kan krijgen 🙂

Pijn is gewoon kut en om te horen te krijgen dat je ermee moet leren leven was nog meer kut, maar ik begin te beseffen dat er tegen vechten in ieder geval niet helpend is. Tips zijn welkom, evenals geld en gratis wiet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *